10 anys de BONART

El passat 6 de novembre va tenir lloc la Festa del 10è aniversari de la revista BONART a la Fundació Espais i es va inaugurar l'exposició Dactilografies de Joan Fontcoberta.
Durant la presentació, es va fer pública la notícia que el director de BONART, Ricard Planas, dirigirà la nova etapa de la Fundació Espais d'Art Contemporani. Aquesta fundació, que es va inaugurar el març de 1987, ha arribat a un acord amb Ricard Planas, director de Bonart Cultural, perquè desenvolupi les tasques de gestió artística i econòmica de l’entitat. El president d’Espais, el mecenes i col·leccionista gironí Jordi Vidal i Boris, afirmava: “Amb aquest acord volem obrir una nova etapa dins la fundació que serveixi, sense deixar de banda una programació de qualitat, una major obertura a la societat.”

L’espai ha començat la temporada oficialment amb l’exposició Dactilografies, de Joan Fontcuberta, un dels referents de la fotografia a l’Estat i a Europa. L’autor presenta una sèrie de fotografies inèdites que volen donar a conèixer un xic més el llenguatge dels signes, que utilitzen els sords i els muts. L’estil de les fotografies en blanc i negre rememora les ombres xineses i, per altra banda, també van a raure en els orígens de la fotografia d’avantguarda amb László Moholy-Nagy, un dels integrants de la mítica escola Bauhaus.

1 comentario:

  1. Aquesta exposició és una passada, cal tornar a veure-la. La Fundació Espais ha estat el millor lloc on trobar bones exposicions d'Art Contemporani a Girona i continuen en la mateixa línia. Enhorabona a Bonart Cultural per aquesta nova etapa!

    ResponderEliminar